Logga: Marco Smedberg

Resor

Gallipoli 17-21 maj 2019

En resa till ett av första världskrigets viktigare slagfält

När det Osmanska riket (Turkiet) blev krigförande part hösten 1914 utvecklades ett pågående europeiskt storkrig till ett världskrig. Ansvarig för landstigningen på halvön Gallipoli i april 1915 var marinminister Churchill. Men till hans och de allierades förvåning försvarade sig turkarna väl och striderna varade ett halvår innan operationerna avbröts och de allierade drog sig tillbaka. Av de allierade förbanden kom en tredjedel från Australien och Nya Zeeland och Gallipoli blev deras stora insats.

Unikt specialprogram som leds av en av Sveriges främsta militärhistoriker! Bekvämt boende på bra mellanklasshotell i Istanbul och i Gallipoli.

Vietnam, 16-29 november 2019

NYHET!

Vietnamkrigen har präglat omgivningen och tidsandan

Få krig har präglat sin omgivning och tidsandan som de i Vietnam. Där försökte först Frankrike och sedan USA kontrol­lera Indokina och hejda kommunistisk expansion. Men nordvietnameserna besegrade fransmännen i det avgö­rande slaget vid Dien Bien Phu 1954 varpå amerikanerna drogs in i nästa Vietnamkrig som pågick 1965–73.

Vi åker genom det vackra landet Vietnam från norr till söder och följer striderna i Dien Bien Phu, Hanoi, Hué, Da Nang, Song My, Hoi An och Ho Chi Mihn-staden (forna Saigon). Vi hinner även besöka den magiska Halon Bay-arkipelagen utanför Hanoi  och Mekongflodens delta   öder om Ho Chi Mihn-staden.

 

Färdiga gruppresor

Här hittar du resor som inte är aktuella just nu. De har antingen genomförts tidigare eller planerats, men inte genomförts av en eller annan anledning. Gallipoli är ett exempel. Hit åkte vi i maj 2015, en mycket uppskattad resa. Den planerade resan i maj 2016 fick tyvärr ställas in på grund av det politiska läget.

Dessa resor är självklart möjliga att genomföra! Är du och din grupp intresserade av ett resmål, hör av er så kan vi diskutera ett specialupplägg för just er.

Läs mer »

Skräddarsydda resor

Här vill vi öppna upp för en dialog med er. Var vill ni resa? Vi funderar hela tiden på kommande program. Bland mer exotiska resmål finns bland andra planer på Japan, Tunisen och Burma, men också en resa i Amerikanska inbördeskrigets spår.

Hur vill ni resa? Vi har fått genomfört resor med Militärhögskolan Karlberg och kan göra om program som budgetmässigt passar ungdomar/unga vuxna bättre än vårt ordinarie upplägg. Eller vill ni kombinera resan med kultur eller andra upplevelser?

Är ni några stycken som vill åka tillsammans kommer vi göra allt för att organisera en skräddarsydd resa just för er. Läs mer om våra funderingar och kom med dina förslag »

Läs mer »

Marco Smedberg

NACKARPS GÅRD AB 
268 68 Röstånga 

info@marcosmedberg.se

0435 - 910 06
0708 - 93 14 39

Om Marco Smedberg
Exklusiva resor till militärhistoriskt viktiga och exotiska områden.

Marco Smedberg Histora drivs av makarna Marco och Anita Smedberg. www.marcosmedberg.se presenterar Marco Smedbergs böcker, krönikor och föredrag, men även Marco Smedberg Historia – ett samarbete med Winbergs Travel och Historiska Resor med resor till flera av världens historiskt intressanta krigsskådeplatser. 

 

 

Missa inte
I samarbete med tidskriften Miliär Historia presenterar vi såväl äldre som nya krönikor som Marco Skrivit eller skriver för tidningen.