Logga: Marco Smedberg

Resor

Vietnam, 16-29 november 2019

Vietnamkrigen har präglat omgivningen och tidsandan

Franska Indokina skapades 1885 och ockuperades av Japan under andra världskriget. Under det därpå följande kalla kriget utkämpade först Frankrike och sedan USA långvariga krig mot sydvietnamesisk gerilla och nordvietnamesiska stridskrafter som i sin tur kämpade för att ena Vietnam. När kommunisterna slutligen segrade 1975 fortsatte stridigheterna genom att Vietnam ockuperade Kambodja och Kina anföll Vietnam innan det slutligen blev fred 1979. Vi följer den dramatiska politiska och militära historien genom att resa från Hanoi i norr till Saigon i söder och besöka många intressanta platser.

 

Färdiga gruppresor

Här hittar du resor som inte är aktuella just nu. De har antingen genomförts tidigare eller planerats, men inte genomförts av en eller annan anledning. Gallipoli är ett exempel. Hit åkte vi i maj 2015, en mycket uppskattad resa. Den planerade resan i maj 2016 fick tyvärr ställas in på grund av det politiska läget.

Dessa resor är självklart möjliga att genomföra! Är du och din grupp intresserade av ett resmål, hör av er så kan vi diskutera ett specialupplägg för just er.

Läs mer »

Skräddarsydda resor

Här vill vi öppna upp för en dialog med er. Var vill ni resa? Vi funderar hela tiden på kommande program. Bland mer exotiska resmål finns bland andra planer på Japan, Tunisen och Burma, men också en resa i Amerikanska inbördeskrigets spår.

Hur vill ni resa? Vi har fått genomfört resor med Militärhögskolan Karlberg och kan göra om program som budgetmässigt passar ungdomar/unga vuxna bättre än vårt ordinarie upplägg. Eller vill ni kombinera resan med kultur eller andra upplevelser?

Är ni några stycken som vill åka tillsammans kommer vi göra allt för att organisera en skräddarsydd resa just för er. Läs mer om våra funderingar och kom med dina förslag »

Läs mer »

Marco Smedberg

NACKARPS GÅRD AB 
268 68 Röstånga 

info@marcosmedberg.se

0435 - 910 06
0708 - 93 14 39

Om Marco Smedberg
Exklusiva resor till militärhistoriskt viktiga och exotiska områden.

Marco Smedberg Histora drivs av makarna Marco och Anita Smedberg. www.marcosmedberg.se presenterar Marco Smedbergs böcker, krönikor och föredrag, men även Marco Smedberg Historia – ett samarbete med Winbergs Travel och Historiska Resor med resor till flera av världens historiskt intressanta krigsskådeplatser. 

 

 

Missa inte
I samarbete med tidskriften Miliär Historia presenterar vi såväl äldre som nya krönikor som Marco Skrivit eller skriver för tidningen.