Logga: Marco Smedberg

Om oss

Marco Smedberg Histora drivs av makarna Marco och Anita Smedberg. Marco Smedberg är militärhistoriker, pansarofficer och ledamot av Kungliga krigsvetenskapsakademien. Han har varit redaktör i tidskriften Militär Historia och skrivit flera böcker om krigskonstens utveckling, däribland Militär ledning (2001) och Vietnamkrigen (2008) och det moderna standardverket Första världskriget (2014).

Marco är flitigt anlitad som föredragshållare och håller även utbildningar, workshops och slagfältsguidning. Hans krönikor är uppskattade och har en stor läskrets. Här på hemsidan har vi samlat information om böcker, föredrag, resor, artiklar och krönikor signerade Marco Smedberg – alla med militärhistoriska förtecken.

Under våren 2017 utkom boken Att leda i svåra lägen, som Marco skrivit tillsammans med generalmajor Karlis Neretnieks. Att leda i svåra lägen kan tjäna som inspiration eller praktisk verktygslåda för alla som på ett eller annat sätt leder organisationer, stora som små, civila eller militära. Författarna håller föredrag och utbildningar i ämnet.

I samarbete med såväl Winberg Travel som Världens Resor arrangerar vi resor till flera historiskt intressanta krigsskådeplatser. Med Marco som ciceron tar vi dig med till kända slagfält och ödesmättade platser. Marco levandegör det historiska händelseförloppet och delar på ett engagerat sätt med sig av sin kunskap. Vi lär känna de historiska vingslagen, vi besöker landstigningsstränder och slagfält och vi får upplev striderna på plats ur soldaternas perspektiv. Marco ger oss bakgrunden, analysen om varför det hände och hur det har påverkat historien.

 

 

Marco Smedberg

NACKARPS GÅRD AB 
268 68 Röstånga 

info@marcosmedberg.se

0435 - 910 06
0708 - 93 14 39

Om Marco Smedberg
Exklusiva resor till militärhistoriskt viktiga och exotiska områden.

Marco Smedberg Histora drivs av makarna Marco och Anita Smedberg. www.marcosmedberg.se presenterar Marco Smedbergs böcker, krönikor och föredrag, men även Marco Smedberg Historia – unika militärhistoriska resor i samarbete med SMB, Mejtresor och Historiska Resor. 

 

 

Missa inte
I samarbete med tidskriften Militär Historia presenterar vi såväl äldre som nya krönikor som Marco skrivit eller skriver för tidningen.