Logga: Marco Smedberg

Monte Cassino i oktober ute till försäljning

tis, 2016-03-01 00:00

Årets höstresa till Monte Cassino den 6 – 9 oktober ut till försäljning. Det är alltid lika trevligt att besöka Italien när det är som bäst. Då är turistsäsongen där över men för oss nordbor är det fortfarande behagligt varmt. Strikt militärhistoriskt är Monte Cassino på sätt och vis dessutom intressantare än Normandie. Invasionen i Frankrike var krigsavgörande men i Italien var striderna jämnare, det hände mer och höll på längre. Jag avser att visa detta ”på plats” i Italien.

Förra året besökte vi Gallipoli bara två veckor efter 100-årsdagen av landstigningen och det märktes verkligen att detta var stort i Turkiet. 

Läs mer om resan i min krönika från juni 2015: http://www.marcosmedberg.se/nyhetsbrev/marco-smedberg-kronika-juni-2015

Marco Smedberg

NACKARPS GÅRD AB 
268 68 Röstånga 

info@marcosmedberg.se

0708 - 93 14 39

Om Marco Smedberg
Exklusiva resor till militärhistoriskt viktiga och exotiska områden.

Marco Smedberg Histora drivs av makarna Marco och Anita Smedberg. marcosmedberg.se presenterar Marco Smedbergs böcker, krönikor och föredrag, men även Marco Smedberg Historia – unika militärhistoriska resor i samarbete med SMB, Mejtresor och Historiska Resor. 

 

 

Missa inte
I samarbete med tidskriften Militär Historia presenterar vi såväl äldre som nya krönikor som Marco skrivit eller skriver för tidningen.