Logga: Marco Smedberg

Gallipoliresan inställd

lör, 2016-02-20 00:00

Det dramatiskt försämrade säkerhetsläget kan väl knappast ha undgått någon. I min decemberkrönika 2015 skrev jag att: ”den dramatiska turkiska segern 1915 får också en aktuell inramning genom den pågående Syrienkonflikten som på många sätt hänger samman med det Osmanska rikets kollaps 1918”. Här blev jag tyvärr allt för sannspådd. Nu skenar utvecklingen iväg i en våldsspiral och benägenheten att åka dit minskar drastiskt. Det är samtidigt väldigt synd eftersom Istanbul – Gallipoli är så intressant. Nu få den resan vila men så fort läget ändras till det bättre kommer jag på nytt att aktualisera denna ”pärla”.

 

Marco Smedberg

NACKARPS GÅRD AB 
268 68 Röstånga 

info@marcosmedberg.se

0435 - 910 06
0708 - 93 14 39

Om Marco Smedberg
Exklusiva resor till militärhistoriskt viktiga och exotiska områden.

Marco Smedberg Histora drivs av makarna Marco och Anita Smedberg. www.marcosmedberg.se presenterar Marco Smedbergs böcker, krönikor och föredrag, men även Marco Smedberg Historia – unika militärhistoriska resor i samarbete med SMB, Mejtresor och Historiska Resor. 

 

 

Missa inte
I samarbete med tidskriften Militär Historia presenterar vi såväl äldre som nya krönikor som Marco skrivit eller skriver för tidningen.