Logga: Marco Smedberg

Böcker

Ny bok om Skånska kavalleriet

Det skånska kavalleriet: En kulturhistoria av Marco Smedberg och Göran Larsson

Husarer i blått med snörmakerier i guld och dragoner klädda i ljusblått, ridande på skinande blanka hästar. Under flera hundra år var det en vanlig syn i Skåne.

Två regementen sattes upp under 1600-talet, följt av ett tredje i mitten av 1700-talet, och Skåne blev hemvist för hälften av hela det svenska kavalleriet.

Närvaron av de tre regementena kom på många sätt att påverka det skånska samhället. Ryttarna bodde under fredstid i byar och städer och blev därmed en naturlig del av det civila samhället. Än idag hålls minnet av dem levande genom minnesmärken och utställningar. Även dagens ridsport är ett direkt arv från kavalleriet.

Marco Smedberg och Göran Larsson berättar i Det skånska kavalleriet om de tusentals ryttarna och deras relation till landskapet och dess invånare.

Läs mer

Marco Smedberg

NACKARPS GÅRD AB 
268 68 Röstånga 

info@marcosmedberg.se

0708 - 93 14 39

Om Marco Smedberg
Exklusiva resor till militärhistoriskt viktiga och exotiska områden.

Marco Smedberg Histora drivs av makarna Marco och Anita Smedberg. marcosmedberg.se presenterar Marco Smedbergs böcker, krönikor och föredrag, men även Marco Smedberg Historia – unika militärhistoriska resor i samarbete med SMB, Mejtresor och Historiska Resor. 

 

 

Missa inte
I samarbete med tidskriften Militär Historia presenterar vi såväl äldre som nya krönikor som Marco skrivit eller skriver för tidningen.